Avii Parkbenk 02

Nyhet: Den multifunksjonelle benken Avii

– Undersøkelser viser at naturen har en avstressende effekt på mennesker og en positiv innvirkning på vår mentale sunnhet. Det er derfor viktig å skape rammene for at man i høyere grad kan bruke tid utendørs, sier Nathalie Pedersen. Hun er designeren bak benken Avii fra Thors Design, et multifunksjonelt og konseptuelt utemøbel med mange ulike funksjoner og bruksområder som nå inngår i Norfax sitt sortiment innen benker og bord.

Idéen til møbelet oppstod forbindelse med Pedersens bacheloroppgave i møbeldesign, hvor hun tok kontakt med Carsten Thor i Thors Design for å høre om han kunne være interessert i et samarbeid om en benk. Benken hun hadde i tankene ville i følge henne selv passe godt til produsentens bæredyktige profil, men hun trengte hjelp til det tekniske når det kom til metallunderstellets konstruksjon.

– Selve idéen tok utgangspunkt i meg selv og mine egne erfaringer når det kommer til sittemuligheter i det offentlige rom, sier Pedersen. – Jeg har ofte hatt lyst til å ta en bok med ut i naturen, men i de grøntarealene i nærheten av min bolig er det nesten utelukkende klassiske parkbenker eller sett med benkebord hvor antall sittestillinger er begrenset.

Pedersen begynte derfor å undersøke mulighetene for et alternativt benkdesign, med en form og funksjon som oppfordret til ulike sittestillinger og dermed lengre opphold i naturen. Benken er designet med tanke på grønne offentlige arealer, hvor den med sin skulpturelle form, gode funksjonalitet og dreiemulighet gjør den velegnet til mange ulike miljøer.

Seating Positions
Avii Parkbenk 01

– Avii består av et langt sidestykke, et rygglene og et bord. Dette gjør at man kan sitte på flere forskjellige måter og bruke benken etter behov - enten det innebærer å ha beina opp og lese en bok eller arbeide på PCen ved bordet. Benken kan dreies 360 grader, og på den måten kan men søke både skygge og lys - og utsikten kan fornyes.

– Det var viktig for meg at benken ble produsert så bærekraftig som mulig, sier Pedersen. – Benken er, som alt fra Thors Design, produsert av gjenbrukt azobétre. Tretypen får en fantastisk patina i form av en sølvgrå farge når det benyttes utendørs, er ekstremt holdbart og krever lite vedlikehold. Lamellene er produsert av rest-tre fra øvrig produksjon, for minst mulig svinn. Understellet er laget av galvanisert stål, et materiale valgt på grunn av sine gode kvaliteter for utendørs bruk.

Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet
Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet
Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet

Flere saker fra arkivet