Sterkt, lett og bærekraftig; aluminiums mange gode egenskaper gjør det perfekt for et bredt spekter av bruksområder. Norfax har et ønske om å bidra positivt til det grønne skiftet og derfor blir nå alle leskur, ladeskur og sykkelstallene som har vært produsert i standard aluminium, nå produsert i resirkulert aluminium som standard. Dette er et grep som kommer både kunder og miljøet til gode på flere måter.

Svært få materialer er like enkle å resirkulere som aluminium, faktisk er 75 prosent av all aluminium som noensinne er produsert fortsatt i bruk. Grunnen er at aluminium kan resirkuleres et uendelig antall ganger, og fungerer som materiale derfor litt som en energibank. Når det først er produsert kan det leve nærmest evig. Gjenvinning av ett tonn aluminium sparer seks tonn bauksitt og ni tonn CO2-utslipp. Globalt sparer resirkulering av aluminium derfor mer enn 100 millioner tonn CO2 hvert år.

Miljøfordelene ved bruk av aluminium sammenlignet med stål er mange. Aluminium krever mindre energi å produsere og har et lavere karbonutslipp, som igjen bidrar til mindre totalt miljøfotavtrykk. Materialets lette vekt er med på å redusere energiforbruket i transportfasen. Aluminium reagerer med oksygenet i luften og danner et beskyttende oksidbelegg som gjør det korrosjonsbestandig. Det betyr mindre behov for vedlikehold og utskifting sammenlignet med metaller som jern eller stål. Redusert vedlikehold og mindre behov for utskiftninger er gode nyheter for både miljøet og det totale budsjettet for ethvert prosjekt.

Også valg av betongtype til fundamentering av leskur kan ha en stor innvirkning på et prosjekts totale karbonfotavtrykk. Norfax benytter fundamenter produsert av lavkarbon-betong, som også gir flere miljøfordeler. Betongtypen har 50 til 70 prosent lavere utslipp av CO2 per kubikkmeter sammenlignet med konvensjonell betong, og bruk av betongtypen kan også bidra til å oppfylle miljøstandarder og sertifiseringer for bærekraftig bygging som BREEAM eller LEED.

Se vårt utvalg leskur i resirkulert aluminium her.

Dsc02661

Flere saker fra arkivet