Grid Parkbenk 10

GRID - en stilren bærekraftig benk i resirkulert plast og stål

Nyheten Grid er en robust og solid benk produsert med materialer som sikrer en bærekraftig og miljøvennlig produksjonssyklus. Møbelets strømlinjeformede og moderne design er med på å gi et tidløst og ryddig preg, med en estetikk og visuell fremtoning som passer like godt i urbane offentlige uterom som på skoler og i borettslag.

Benken er konstruert med spiler av Govaplast på sitteflate og rygglene, og har ben av stål. Govaplast er et unikt og svært holdbart materiale spesielt godt egnet til utemøbler og møbler i det offentlige rom. Som markedsleder innen produksjon av bærekraftige produkter i resirkulert plast benytter Govaplast seg av en profilproduksjon av plastmaterialene PE og PP. Disse består av 100 prosent plast hentet fra restmaterialer, som sørger for at materialene i tillegg til å være resirkulerte også er fullstendig resirkulerbare.

Grids bruksområder er mange, men benkens egenskaper kommer spesielt til syne i offentlig rom, skoler og andre anlegg og institusjoner der utemøbler må tåle ekstensiv bruk over tid. Designer og formigver av Grid, Even Reinsfelt Krogh, kan fortelle om et møbel tilpasset mange ulike situasjoner og forskjellige typer bruk.

Grid Benk 53
Test

– Govaplast som materiale har en rekke gode egenskaper når det kommer til utemøbler som skal tåle bruk og slitasje. Materialet er blant annet helt vedlikeholdsfritt, tåler nordisk vær og vind og er både slitesterk, robust og solid. Riper og graffiti kan enkelt fjernes, og materialet vil føles behagelig å sitte på selv på kjølige dager. Grid er et solid og tungt møbel som tåler røff bruk over tid.

Benken kommer i ulike lengder og med valgfri ryggstøtte og armlene. Både ryggstøtte og armlene kan plasseres på et uttal forskjellige måter, hvilket gir mange variasjoner som kan tilpasses brukerens ønsker og behov. Armlenet fungerer også som et lite kaffebord, utformet med samme materialer og dimensjoner som benken for øvrig.

Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet
Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet
Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet
Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet

– Sett fra siden blir beina av flattstål en kontrast til de solide tykke profilene. Stålets styrke balanserer uttrykket mot den lettere plasten, og sørger slik for både kontrast og likevekt. For å etterstrebe helhet og samspill mellom plasten og stålet har beinas bredde sett forfra samme bredde som profilene i plast. En liten bue nederst på beina myker opp den ellers rettvinklede konstruksjonen.

relatert produkt

Flere saker fra arkivet