Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet

Våren er her og sommeren står for døren - noe som for mange også betyr sykkelsesong. Flere og flere ønsker å benytte seg av sykkel som fremkomstmiddel i hverdagen, men er avhengig riktig og god sykkelparkering enten det er snakk om utenfor arbeidsplassen, i borettslaget eller ved idrettsbanen.

En viktig faktor ved sykkelparkering er at den er enkel i bruk, samtidig som den er sikker og trygg for syklene som parkeres. Mange benytter seg også av el-sykkel, og har behov for lademuligheter, mens andre ønsker seg tak til beskyttelse for vind og vær. Som for eksempel den tosidige sykkelstallen Sedura som også leveres med sedum på taket. Mange investerer også i kostbart sykkelutstyr og el-sykkel som gjør at man har behov for ekstra trygg parkering også natten over. Her kan låsbare sykkelbokser som Kadura og sykkelboksen Aretus sørge for ekstra sikkerhet i for eksempel borettslag.

Plassen man har til rådighet er et annet essensielt punkt, med smart sykkelparkering effektive plasser som ikke spiser for mange kvadratmeter av annen uteplass. Her finnes en rekke funksjonelle løsninger med annenhver høy/lav parkering for å kunne senke avstanden mellom syklene. Ved mange sykler er det også muligheter for å parkere i to eller tre etasjer for å bidra til at løsningen blir enda mindre plasskrevende.


Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet
Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet

Trygt og varig

Det er viktig å velge løsninger med lang levetid; modulærbaserte produkter kan bygges om og bygges på ved endrede behov over tid. Dette er et grep som ikke bare gir god økonomi og men også mer bærekraftige investeringer. Av modulære sykkelparkeringer tilbyr vi blant andre Moment, Beta XXL, Harlem og Vector.

Ved sykkelparkering med tak og/eller vegger er det essensielt å velge produkter som tåler nordisk klima med alt som følger med av vind, regn og snøfall på tak. Alle sykkelparkerings-løsninger tilfredsstiller krav til snø- og vindlast, er CE-merket og har ytelseserklæring.

Norfax benytter seg også av også EPD- et verifisert og registrert dokument med transparent og sammenlignbar informasjon om produkters miljøprestasjon gjennom hele livssyklusen. EPD viser hvor stort fotavtrykket er på det enkelte produkt er, både når det kommer til råvarer, produksjon, bruk og avhending. EPD brukes også derfor til å beregne hvordan man kan minske fotavtrykket for eksempel i byggesaker.

Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet
Beklager, vi har ingen beskrivelse for dette bildet
Skjermbilde 2023 04 11 Kl 17 32 46

Flere saker fra arkivet